Taalhuis Aa en Hunze

In de Bibliotheek Gieten is een Taalhuis gevestigd. Een plek voor iedereen die de Nederlandse taal beter wil beheersen. Zowel voor anderstaligen als voor mensen die beter willen leren lezen of schrijven.

Taaldocent

Elke maandagmiddag van 13.00 tot 15.00 is een Taaldocent aanwezig. Zij geeft advies en informatie over de mogelijkheden om beter te leren lezen en schrijven.

Wat is een Taalpunt?

Het lijkt vanzelfsprekend om goed Nederlands te kunnen lezen, schrijven en spreken. Maar dat geldt niet voor iedereen. Maar liefst anderhalf miljoen mensen in Nederland zijn laaggeletterd. Daarvan is tweederde geboren en getogen in Nederland.

Bibliotheek Aa en Hunze, gemeente Aa en Hunze, Stichting Lezen en Schrijven, het Drenthe College en Werkplein Drentsche Aa hebben de handen ineengeslagen. Samen hebben ze het Taalhuis in Bibliotheek Gieten ingericht. Dé plek waar iedereen terechtkan die aan de slag wil met basisvaardigheden.

Je kunt er informatie krijgen over een passende (digi)taalcursus, het aanbod in de buurt en er zijn computers om op te oefenen. Het Taalhuis is er ook voor vrijwilligers. Zij kunnen er bijvoorbeeld terecht voor onderwijskundig advies of voor geschikt lesmateriaal voor hun cursist(en).

Contactinformatie Taalhuis Aa en Hunze

Bibliotheek Gieten
Eexterweg 12
9461 BD Gieten
Openingstijden Taalhuis: maandag van 13.00 - 15.00 uur

Taalcoördinator: Miep Koops

Mailadres: info@taalhuisaaenhunze.nl
Telefoonnummer: 06 15174017