Luisterbieb

Vakantielezen in de bibliotheken Gieten, Annen en Rolde.

De zomervakantie staat voor de deur. Lekker aan het strand, op de camping of thuis in een hangmat met een goed boek.

De bibliotheek biedt deze zomervakantie 2 acties.

Voor kinderen is er het ‘Vakantielezen’. De kinderen krijgen in de bibliotheek een ‘vakantieboekenlegger’ waarop stickers kunnen worden geplakt. Voor elk gelezen boek komt er een sticker op de kaart, met 5 stickers is de kaart vol en mogen ze iets kiezen uit de grabbelton. Nog geen abonnement? Geen probleem, tot 19 jaar kunnen kinderen gratis lid worden van de bibliotheek.

Voor ouders die nog geen lid zijn is er ook een leuke actie. Tijdens de zomermaanden juli en augustus kunnen jullie genieten van een gratis proefabonnement. Dit stopt automatisch na drie maanden. Een mooie manier om kennis te maken met alles wat de bibliotheek te bieden heeft.

Geïnteresseerd? Kom samen naar de bibliotheek!

Locatie: Gieten, Annen, Rolde

De hele maand juli worden er in alle vestigingen tweedehands boeken verkocht.

Locatie: Gieten - Annen - Rolde - Gasselternijveen

Heb je moeite om de weg te vinden op internet? Dat kan lastig zijn! Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven.

Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via internet.

De Bibliotheek Aa en Hunze helpt door middel van de cursus Klik & Tik. Deze cursus leert mensen beter gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. Je leert bijvoorbeeld websites zoeken, e-mailen en hoe je bestanden kunt downloaden.

Je kunt Klik & Tik ook op de computer thuis oefenen. Via filmpjes bekijk je de uitleg en daarna kun je aan de slag met praktische oefeningen. Heb je thuis geen computer, dan kun je tijdens openingsuren oefenen op een computer van de Bibliotheek.

Klik & Tik bestaat uit drie delen:

• De basis (over typen, klikken en websites bekijken)
  • Het internet op (over e-mailen, downloaden en browsers)
  • Samen op het web (over sociale netwerken, links en weblogs)

Klik & Tik wordt gegeven in de Bibliotheek Annen.

Data: dinsdag 11, 18, 25 september en 2, 9 oktober

Tijd: 9.30 tot 11.30 uur.

Heb je vragen of wil je deelnemen aan Klik & Tik? Kom dan eens langs in de Bibliotheek of bel 088-0128295. Je kunt ook mailen met info@bibliotheekannen.nl.

Datum: 11 sept
Locatie: Annen
Kosten: Gratis

Bij BoekStart ontmoeten dreumesen, ouders, grootouders en oppas elkaar waarbij ze genieten van het voorlezen, liedjes en knutselen. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken, een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben.

De toegang is gratis en je hoeft je van tevoren niet op te geven.

Datum: 14 sept
Begintijd: 10.00 uur
Eindtijd: 11.00 uur
Locatie: Gieten

Tablet cursus in de Bibliotheek.

Hebt u net een tablet of ligt uw tablet te verstoffen in de kast omdat u er geen raad meer mee weet? Binnenkort organiseert de Bibliotheek een basiscursus voor het gebruik van Android tablets. Dat zijn o.a. de tablets van Samsung, Lenovo en Huawei, maar niet de iPad van Apple.

Tijdens de cursus leert u hoe u:

• uw tablet kunt bedienen en instellen,
  • verbinding maakt met en zoekt op het internet,
  • apps kunt downloaden,
  • foto’s kunt maken, bewerken en delen,
  • en meer….

De cursus wordt gegeven in de bibliotheek in Gieten op 4 maandagen 17/9, 24/9, 1/10 en 8/10 van 09:30 tot 11:30.

De kosten bedragen €30 voor leden van de bibliotheek en €40 voor niet-leden. Voor dat bedrag krijgt u 4 lessen van 2 uur begeleid door 2 docenten, een cursus boek en natuurlijk koffie of thee in de pauzes.

Hebt u belangstelling? Opgeven bij de bibliotheek tijdens de openingsuren.

Datum: 17 sept
Begintijd: 9:30
Eindtijd: 11:30
Kosten: Leden €30 Niet-leden €40

De toegang is gratis en je hoeft je van tevoren niet op te geven.

Datum: 19 okt
Begintijd: 10.00 uur
Eindtijd: 11.00 uur

Workshop Apple iPad in de Bibliotheek Annen

Heeft u onlangs een Apple iPad aangeschaft, of bent u nog niet bedreven in de bediening daarvan?

Dan kan deze workshop u wellicht verder helpen. De workshop bestaat uit vier lessen. Aan de hand van praktijkopdrachten leert u omgaan met uw iPad, werken met apps, internetten en e-mailen.

De workshop is laagdrempelig, er is geen voorkennis vereist en u werkt met uw eigen iPad.

Data: dinsdag 30 oktober en 6, 13, 20 november

Tijd: 9:30 – 11:30

Kosten: €40,00 (Bibliotheekleden €30,00) Dit is inclusief een cursusboek en koffie.

Voor meer informatie en opgave: Bibliotheek Annen, Kruisakkers 34a

Datum: 30 okt