Luisterbieb
Het Boekstartuurtje is een gezellig uurtje waarin nul- tot vierjarigen en hun ouders of oppas elkaar ontmoeten. We lezen voor, zingen liedjes en knutselen eenvoudige werkjes.
Datum: 08 mei
Datum: 10 apr
Datum: 13 mrt
Datum: 13 feb
Datum: 16 jan
Datum: 12 dec
Datum: 07 nov
Kosten: gratis

Het voorleesuurtje wordt verzorgd door Ingrid Smit. Er staat steeds één boek centraal.

Na het voorlezen gaan we knutselen en drinken iets met elkaar.

Het voorleesuurtje is bedoeld voor kinderen van 3, 4 en 5 jaar met hun ouders en/of verzorgers. De toegang is gratis en je hoeft je niet vooraf op te geven.

Woensdag 15 mei: Annie M.G. Schmidt

Datum: 15 mei

Woensdag 10 april: Jonge Dieren

Datum: 10 apr

Woensdag 13 maart: Seizoenen

Datum: 13 mrt

Woensdag 13 februari: Poëzie

Datum: 13 feb

Woensdag 16 januari: Nationale Voorleesdagen

Datum: 16 jan
Kosten: Gratis toegankelijk

Bij BoekStart ontmoeten dreumesen, ouders, grootouders en oppas elkaar waarbij ze genieten van het voorlezen, liedjes en knutselen. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken, een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben.

Datum: 17 mei

Datum: 12 apr

Datum: 15 mrt

Datum: 15 feb

Datum: 18 jan

Datum: 14 dec

Datum: 16 nov

Datum: 19 okt
Kosten: gratis

In de maand november kunt u zich in de bibliotheken al voorbereiden op kerst! Hiervoor hebben we viltster Wibbina van Ginkel uit Benneveld uitgenodigd. Zij verzorgt op 2 middagen inloopworkshops kerstballen vilten in Aa en Hunze. In de workshop werken we met verschillende kleuren en soorten wol, water en zeep.

Opgave vooraf is niet nodig. De workshops zijn  geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. U betaalt een bedrag per gemaakte kerstbal. De prijzen liggen tussen de € 2,50 en € 4,50 per gemaakte bal.

Data en tijden:

Donderdag 22 november tussen 14.00 en 17.00 uur in Gieten

Donderdag 29 november tussen 14.00 en 17.00 uur in Annen

U bent van harte welkom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Bibliotheek via info@bibliotheekgieten.nl, 088-0128220.

Datum: 29 nov
Eindtijd: 17.00

Data en tijden:

Donderdag 22 november tussen 14.00 en 17.00 uur in Gieten

Donderdag 29 november tussen 14.00 en 17.00 uur in Annen

Datum: 22 nov
Eindtijd: 17.00
Locatie: Gieten

In september gaat weer het Digitaal Café van start. In onze vestigingen kunt u terecht met uw digitale vragen rond het gebruik van uw telefoon, laptop, pc, ipad of tablet. U bent welkom op de volgende dagen:

Annen: maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur

Gieten: dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur

Rolde: vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur

Eindtijd: 16:00 uur
Locatie: Annen, Gieten en Rolde
Kosten: Gratis

Datum: 17 okt
Begintijd: 10:00
Eindtijd: 11:00
Kosten: Gratis

Toos Meringa-Bastiaansen uit Gieten neemt ons mee op reis naar Vietnam. Dat belooft een hele interessante avond te worden! Kom jij ook?

Datum: 18 okt
Begintijd: 19.30 uur
Eindtijd: 21.30 uur
Kosten: Leden €4,- Niet leden €5,-

Workshop Apple iPad in de Bibliotheek Annen

Heeft u onlangs een Apple iPad aangeschaft, of bent u nog niet bedreven in de bediening daarvan?

Dan kan deze workshop u wellicht verder helpen. De workshop bestaat uit vier lessen. Aan de hand van praktijkopdrachten leert u omgaan met uw iPad, werken met apps, internetten en e-mailen.

De workshop is laagdrempelig, er is geen voorkennis vereist en u werkt met uw eigen iPad.

Data: dinsdag 30 oktober en 6, 13, 20 november

Tijd: 9:30 – 11:30

Kosten: €40,00 (Bibliotheekleden €30,00) Dit is inclusief een cursusboek en koffie.

Voor meer informatie en opgave: Bibliotheek Annen, Kruisakkers 34a

Datum: 30 okt

Voorleesuurtjes 2018

Woensdag 10 oktober
Woensdag 14 november

Datum: 14 nov

Gieten: donderdag 15 november, 14:00 – 15:30 uur

Annen: donderdag 22 november, 14:00 – 15:30 uur

Rolde: donderdag 27 november, 14:00 – 15:30 uur

Kosten: leden €10,00 Niet leden: €12,50

Thee wordt overal ter wereld bereid en gedronken. Zo kent elk land zijn eigen smaken en rituelen.

Thee kent grofweg een zestal soorten waarbinnen een wereld aan smaken zit. Denk bijvoorbeeld aan witte thee, zwarte thee of zelfs post-gefermenteerde thee.

Thee kan ook erg goed samen met gerechten

Niet alleen gecombineerd met gerechten, je kunt thee ook verwerken ín gerechten en sommige soorten zelfs eten.

Lijkt het je leuk om hier meer van te weten en een informatieve proeverij over thee bij te wonen? Meld je dan aan bij de bibliotheek van jouw keuze.

Gieten: 088-0128220     info@bibliotheekgieten.nl

Annen: 088-0128295     info@bibliotheekannen.nl